U petak, 5. studenog, na Boninovu će se obitelj i prijatelji oprostiti od Adriane Tomašić, naše kolegice s Radio Dubrovnika koja je jutros rano preminula u dubrovačkoj općoj bolnici. Sprovod je u 15 sati, a umjesto cvijeća i vijenaca obitelj moli da se uplate donacije za covid odjele u dubrovačkoj općoj bolnici na račun udruge koju je prije nekog vremena pokrenula naša sugrađanka Ana Obradović Skračić – HR0424070001100223645 / BIC:OTPVHR2X, s naznakom – U spomen na Adrianu Tomašić.

Nakon potresne vijesti, od Adriane Tomašić se preko društvenih mreža opraštaju slušatelji i njeni suradnici. S dirljivim riječima se od Adriane oprostio Miro Bronzić u ime Ljetne škole Filma Šipan. Napisao je:

Do slušanja, draga Adriana

Postoje oni neki ljudi koju uvijek žele biti naprijed, na svjetlima reflektora pozornice, u prvom redu publike, u vip ložama…, a postoje i oni neki koji su na takvim mjestima, rekli bi neki samozatajni, a oni zapravo samo predano i profesionalno rade svoj posao ističući kroz njega sve vrijednosti života, humanizma i svega onog što se pod istim nazivnikom može nazvati čovjek, dobar čovjek.Takva je bila draga naša Adrijana Tomašić ! Osim što ću je pamtit kao jedan od zaštitnih glasova programa Radio Dubrovnika, posebno kroz emisije posvećene braniteljima i filmu i plesu, pamtit ću je kao velikog prijatelja, kako onog s profesionalne strane, tako i ove gore navedene ljudske, moralne, humanističke i to kroz čitav niz i mojih programa i projekata. Pamtim još dan kad me gospar Boris Njavro kao malo starijeg dječaka i tada urednika srednjoškolskog lista Muškog učeničkog doma poslao prvi puta na radio. Taj studio izgledao mi je tada kao space shuttle i gotovo da ne bi od straha progovorio ni riječi da razgovor nije vodila Adrijana. S godinama se to mijenjalo, pa mi je jednom prilikom draga Adrijana rekla: „a da ja pođem na kafu, a ti sam odradiš emisiju“….e da, tako je to išlo s Adrijanom. Kroz svih proteklih 18 godina naše Ljetne škole filma Šipan, a tako i 10 godina DUFF-a nije prošla niti jedna da nismo bili u svim njezinim tematskim emisijama i u glavnim informativnim emisijama. Draga Adrijana od srca Ti hvala na svemu i počivaj u miru…..a Tvoj glas….do slušanja ….

Učiteljica Gordana Rokolj se prisjetila plesnih druženja u Lazaretima.

Jutros me baš rastužila vijest da je umrla draga Adriana. Znala sam da je loše, ali vjerovala sam u dobar ishod. Adrianu sam upoznala davno, davno prije više od 30 godina. Bila sam mlada i zaljubljena u ples i život. A Adriana je došla i unijela nešto novo u plesnu ponudu Grada. Obožavali smo plesna druženja nedjeljom u Lazaretima i na mjestima gdje se moglo dobro zabalat… Bili smo mi, grupa mladih zaljubljenika u ples i Adriana. A onda kasnije glas s radija, gostovanja u njezinim emisijama, druženja pri odlascima na državna LiDraNa… Počivaj u miru draga Adriana

TUŽNA VIJEST: preminula je Adriana Tomašić, dugogodišnja urednica na Radio Dubrovniku

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here