Gradski vijećnici stranke Srđ je Grad Petra Marčinko i Đuro Capor te predsjednik MO Grad Marin Krstulović održali su na Batali danas konferenciju za novinare na kojoj su se, među ostalim, osvrnuli na točku sa buduće sjednice Gradskog vijeća i to Akcijski plan “Respect the City”. Marčinko je istaknula kako je riječ o recikliranju dokumenta koji je predstavljen i plaćen već 2018., pa onda i 2019., a sad ponovno, a u kojem nema nikakvih konkretnih akcija i rezultata koji bi poboljšali kvalitetu života građana Dubrovnika, što bi trebala biti svrha ovog projekta. No sredstva koja se izdvajaju za tim koji će provoditi projekt i izraditi nove dokumente itekako su stvarni.

Marin Krstulović opisao je akcijski plan “Respect the City” kao u lijepi omot umotane sve gradske probleme i listu želja, a bez konkretnih rješenja, dodajući kako su ova dvije korona sezone bile prava prilika za rješavanje problema, koji će se već sljedeće godine, siguran je, opet ponavljati.

Srđevci će podnijeti amandman na rebalans proračuna, naglasio je na konferenciji za medije vijećnik Đuro Capor. Tražit će naime da se u ovoj kriznoj godini naknade za rad stranaka u Gradskom vijeću ne vraćaju na one iznose od 2019., nego da se taj iznos od nekih 250 000 kuna preusmjeri kulturnim programima, koji su podnijeli najveću žrtvu u rezovima zbog štednje.

Uskoro opširnije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here