Politička stranka Srđ je Grad oglasila se o današnjem osvrtu gradonačelnika Frankovića na naš tekst u kojem ih proziva za licemjerstvo. “Uvrede dolaze od osobe koja je kao gradonačelnički kandidat tvrdila da u nikakve koalicije s pravomoćno osuđenim osobama za kriminalne radnje neće ulaziti i to pod sloganom „vlast je čast“. Nasuprot tome, ponovno izabrani gradonačelnik Mato Franković ovih dana je imenovao u nadzorni odbor Zračne luke Dubrovnik kćer svojeg koalicijskog partnera Pera Vićana,  a sudeći po medijskim napisima, i Libertas je vratio u Vićanove ruke”, navodi se u priopćenju kojeg potpisuje Đuro Capor. Ističu i kako je jedino bitno što gradonačelnik danas kazao je neće dopustiti povećanje ni jednog novog milimetra zakupa javnih površina.

“U svom današnjem komentaru gradonačelnik Franković je, ne prvi puta, optužio „srđevce“ za licemjerstvo. Uvrede dolaze od osobe koja je kao gradonačelnički kandidat tvrdila da u nikakve koalicije s pravomoćno osuđenim osobama za kriminalne radnje neće ulaziti i to pod sloganom „vlast je čast“. Nasuprot tome, ponovno izabrani gradonačelnik Mato Franković ovih dana je imenovao u nadzorni odbor Zračne luke Dubrovnik kćer svojeg koalicijskog partnera Pera Vićana,  a sudeći po medijskim napisima, i Libertas je vratio u Vićanove ruke.

Od svega što je gradonačelnik Franković danas rekao, bitna je jedino rečenica da neće dopustiti povećanje ni jednog milimetra zakupa novih javnih površina, pa i po cijenu ponavljanja izbora. To je, u stvari, ključna poruka koju je uputio svom koalicijskom partneru Peru Vićanu koji je, podsjećamo, na protekloj sjednici Gradskog vijeća najavio mogućnost „ispravljanja nepravdi“ i povećanja zakupljenih javnih površina.

Srđ je Grad je, naravno, protiv povećavanja  javnih površina koje se daju u zakup, o čemu smo uvijek spremni raspravljati na Gradskom vijeću. Međutim, bit će zanimljivo vidjeti u sljedećim mjesecima hoće li i ovo današnje Frankovićevo obećanje i pokazivanje mišića izdržati test vremena i zahtjevne koalicije s Perom Vićanom”, zaključuje Capor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here