Odluku suda da se tvrđava Imperial vrati Gradu komenirali su srđevci.

ODLUKA SUDA: Razvoj Golf mora odmah vratiti Gradu tvrđavu Imperijal

Dragi sugrađani, dopustit ćemo si malo patetike jer – mi to zaslužujemo – pišu srđevci.

Čestitamo svima vama koji ste vjerovali i još uvijek vjerujete da je Srđ točka obrane Dubrovnika, u svakom smislu, od svih agresija i svakog nemara.

Čestitamo svim onim volonterima, građanima Dubrovnika, koji su 2013. godine skupljali potpise za referendum koji smo konačno i izborili (unatoč protivljenju svih stranaka koje su onda, kao i danas, participirale u Gradskom vijeću).

Čestitamo svima onima koji su na taj referendum izašli i glasali PROTIV.

Čestitamo i svima onima koji su, bez obzira što su rezultati referenduma bili ignorirani, i dalje vjerovali i što su dopuštali nama da vjerujemo i tražimo načine za daljnju borbu.

Trenutak je, naravno, da se prisjetimo “onih dosadnih” srđevaca koji su iz godine u godinu pa tako SEDAM GODINA, iz sjednice u sjednicu, pa tako 51 sjednicu, tražili da Gradsko vijeće utvrdi i potvrdi da je ugovor o koncesiji Tvrđave Imperija s tvrtkom Golf razvojem raskinut.

Trenutak je da se i prisjetimo onih koji su se tih istih sedam godina za to vrijeme podsmjehivali, gledali u pod, šutjeli, istih onih kojima su danas puna usta ovog velikog dana. Iako se danas ne želimo baviti njima, ipak nije nevažno prisjetiti se, kad su već oni doživjeli potpunu amneziju.

No, vratimo se bitnome i bitnima: dragi srđevci, svi vi koji se tako osjećate, svima vama koji nas sve ove godine podržavate čestitamo na hrabrosti, na vizionarstvu, na ustrajnosti i na strpljivosti. Čestitamo ovaj dan i gradu i Srđu jer- grad je Srđ, a Srđ je grad.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here