Plivački klub Jug je na svojoj stranici objavio kako je na Skupštini kluba predsjednik Stanko Manenica podnio ostavku, a za novog predsjednika izabran dugogodišnji član uprave Tomislav Luburić.

Ostavku Manenice, koji je na čelo kluba stigao krajem 2011., tražio je i gradonačelnik Mato Franković, koji je predlagao da se obustavi isplata sredstava klubu, a nakon što je prije dvije godine dubrovačka policija podnijela kaznenu prijava protiv čelnika Plivačkog kluba Jug.

Protiv Stanka Manenice podnesena je kaznena prijava, a nakon što je Služba kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dovršila
kriminalističko istraživanje i utvrvila postojanje osnovane sumnje da je u razdoblju od 2012. do 2018. počinio više kaznenih djela gospodarskog kriminaliteta kao što su zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, krivotvorenja službene i poslovne isprave kao i kazneno djelo povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

-U spomenutom vremenskom razdoblju, posuđivao je novčana sredstva sportskog kluba vlastitim trgovačkim društvima u kojima je odgovorna osoba, a da sredstva nisu vraćena već je na ime namirenja duga ispostavljao neistinite račune za pružene
zaštitarske, prijevozničke i ugostiteljske usluge. Također je osumnjičeni na različite
načine prisvajao novčana sredstva ostvarena vlastitom djelatnošću kluba koristeći
neistinite putne naloge i neistinite račune hotelskog smještaja. Na navedeni način 55-
godišnjak je sebi i vlastitim trgovačkim društvima pribavio imovinsku korist u iznosu
od preko milijun i 300 tisuća kuna, stajalo je u priopćenju iz PU dubrovačko-neretvanske poslanom medijima 11.studenog 2019.

Proces pred sudom i dalje traje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here