Posljednji je dan predizborne kampanje prije drugog kruga lokalnih izbora, koji se održavaju u nedjelju, 30. svibnja. U anketi, koju smo objavili 20. svibnja, pitali smo vas za koga ćete glasati?

Ponudili smo vam izbor između kandidata za dužnost župana, Nikole Dobroslavića (HDZ) i Boža Petrova (MOST); te gradonačelničkih kandidata Mata Frankovića (HDZ) i Pera Vićana (DDS).

Od ukupno 9 415 glasova čitatelja, koji su u našoj anketi birali župana, kandidat HDZ-a i aktualni župan Nikola Dobroslavić dobio je 3 258 glasova, ili 34.60 posto, dok je kandidat MOST-a Božo Petrov dobio skoro duplo više glasova, njih 6 157, odnosno 65.40 posto.

Zanimljivo je kako za gradonačelnika Dubrovnika naša anketa ukupno zabilježila čak 59 180 glasova, što je više od broja stanovnika, ali i broja birača na području Grada.

Naša anketa kaže kako je kandidat HDZ-a Mato Franković dobio 30 914 vaših glasova ili 52.24 posto, a kandidat DDS-a Pero Vićan 28 266 glasova, odnosno 47.76 posto.

Podsjećamo, ova anketa nije rađena na reprezentativnom uzorku, i iako i takve ankete mogu biti indikativne, ne mogu se uzeti kao relevantni pokazatelji rezultata izbora. Jedina mjerodavna anketa održava na izborni dan, u nedjelju, 30. svibnja. Stoga iziđite na birališta!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here