Ministar unutarnjih poslova i šef Stožera civilne zaštite Davor Božinović nakon sjednice Vlade govorio je o covid mjerama.

– Kontinuirano pratimo epidemiološku situaciju u zemlji i mogućnosti smanjenja širenja virusa. Usprkos tome što se zadnjih mjesec dana smanjuje broj zaraženih i preminulih, još uvijek se svi moramo ponašati odgovorno, a s ublažavanjem mjera moramo biti i oprezni i odmjereni – rekao je Božinović, a prenosi N1.

Stožer je donio šest novih odluka, koje se odnose na javni prijevoz, rad trgovina, korištenja maski, prelazak granica i te su odluke produžene do 31. ožujka. U odluci koja se odnosi na okupljanja, one su donekle ublažene, pa se može okupiti 100 umjesto 50 ljudi kao dosad i u zatvorenim prostorima 50 umjesto 25 osoba što je vrijedilo do ponedjeljka, rekao je Božinović.

Ublaženi su uvjeti oko okupljanja u zatvorenim i otvorenim mjestima uz predočenje covid potvrda, dodao je.

Od utorka prestaje važiti odluka obveznog testiranja i obveznog predočenja o testiranju, cijepljenju i preboljenju bolesti covid-19 kao uvjet za ulazak u prostore javnopravnih tijela, rekao je Božinović.

Objasnio je da za ulazak u poštu, primjerice, covid potvrda ne treba, ali za ulazak u bolnicu treba.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here