Dana 08. i 09. lipnja 2021. godine u Dječjem vrtiću Župa dubrovačka organiziran je stručni aktiv, gdje su odgojiteljice predstavile svojim kolegicama, ravnateljici i stručnom timu projekte koje su provodile tijekom 2020./2021. pedagoške godine u svojim odgojno-obrazovnim skupinama.

Stručni aktiv je održan u dva poslijepodneva, za dvije skupine djelatnica kako bi se poštovale sve propisane epidemiološke mjere te je ukupno prikazano 23 projekta.

U zajedničkom druženju mogli su se čuti i vidjeti projekti raznih tema, od samostalnosti djece, poticanja razvoja govora do ljekovitog bilja, uvažavanja različitosti, društvenih igara… Osnovni ciljevi rada na projektu jesu: da djeca steknu određena znanja i predodžbe; da djeca razviju određene potencijale i sposobnosti i usvoje određene vještine te da se potakne uspješniji socioemocionalni razvoj djece…

Budući da je projektni način planiranja jedan od najefikasnijih pedagoških metoda rada u predškolskom odgoju, zaključak stručnih aktiva je da će se i dalje nastaviti provoditi na ovakav način te da će se predstavljati roditeljima  i bližoj društvenoj zajednici.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here