Nakon objavljivanja teksta VJEROVALI ILI NE Kvadrat stana od 7,5 tisuća eura, a struja iz dizel – agregata! izazvao je brojne reakcije i komentare naših čitatelja koji su ostali, najblaže rečeno, iznenađeni činjenicom kako je zgrada sa deset luksuznih stanova i atraktivnim pogledom na grad, dobila uporabnu dozvolu iako je struju osigurala – agregatom. No, kao što smo i pisali, sve je po zakonu! Od građevinske do uporabne dozvole!

No, da to nije dugoročno rješenje, posve je jasno, a i potvrđeno informacijom koju na traženje dobijamo iz HEP-a kako su je “zahtjev za izdavanje elektroenergetske suglasnosti za priključenje navedene građevine zaprimljen, te je u obradi”.

Kako će se situacija riješiti i hoće li se posve izgledna izgradnja trafostanice, kao jedinog mogućeg trajnog izlaza iz poprilično apsurdne situacije s agregatom, povezati i uz osiguranje struje nekretninama koje su planirane u blizini, nismo uspjeli saznati iz HEP-a. A ostao nam je uskraćen i odgovor na pitanje jesu li investitori svojedobno već tražili priključenje na mrežu, ako im je odbijen, zbog čega je bilo tako i koje im je uvjete HEP pri tome tražio.

Iz HEP-a naime, na sve to odgovaraju poprilično jednostavno:

  • Ostale detalje ne možemo iznositi, jer su energetski subjekti HEP grupe, sukladno Zakonu o tržištu električne energije, dužni osigurati tajnost povjerljivih poslovnih podataka koji proizlaze iz odnosa s kupcima i korisnicima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here