“Danas je dan simbolike. Hrvatska će svaki čas biti ujedinjena s ostatkom Hrvatske. Jako sam sretna što je Dubrovnik povezan s ostankom Hrvatske, Europe i svijeta. Zaista sam sretna.  Ovaj projekt će biti simbol našeg osmogodišnjeg članstva u Europskoj uniji. Naše članstvo je omogućilo da ovaj projekt postane stvarnost. Koliko god mi to prije željeli, to očito nije bila stvarnost”, kazala je Dubravka Šuica večeras na svečanost na Pelješkom mostu.

Šuica je kazala kako ne želi ulaziti u polemike tko je zaslužan za izgradnju Pelješkom mosta.

„Nitko ne može pobjeći od činjenica. Čovjek je gospodar izgovorenih riječi.  Smatram da je ovo nadstranački projekt, da smo svi zaslužni. Najvažnije je da se most ostvario uz ponavljam sufinanciranje bespovratnim sredstvima iz Europske unije. Time naše članstvo postaje još važnije“, kazala je te dodala kako u ovom trenutku ne bi lamentirala je li Europska unija zadovoljna što su most izgradili Kinezi.

„Kinez su bili najpogodniji u tom trenutku. Europska Komisija o tome u ovom trenutku ne može ništa reći. Izvođač je ozbiljan radovi, su čak i uz pandemiju, završeni i prije roka.   Glavno je da se Europa spaja, da se mi povezujemo i da se ravnomjerno razvijamo i da samo prometno integrirani. To je ono što Europa želi.  Sretna sam i iz kuta mog portfelja demografije i demokracije jer sam sigurna da će demografski trendovi, ovdje na Pelješcu, na Mljetu, Korčuli, pa i u Dubrovniku biti bolji i da će ići u pozitivnom smjeru. Most će omogućiti mladim ljudima da ostaju živjeti na ovim područjima“, kazala je.  

„Izgradnjom mosta dr. Franja Tuđmana riješili smo problem obilaska  12 kilometara oko Rijeke Dubrovačke i taj most nam je značio puno. Ovaj most će nam značiti još i više jer je pet puta duži. Mislim da je to veliki dobitak za dubrovačko područje, kao i za Hrvatsku“, kazala je te istaknula da je Pelješki most itekako bitan u kontekstu ulaska Hrvatske u Schengenski režim.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here