Uoči početka Ponta Lopud Festivala, danas je održan susret dvojice Oscarovaca – Pawela Pawlikowskog i Danisa Tanovića  s članovima profesionalnih dubrovačkih filmskih djelatnika i predstavnika kompanije Embassy film. 

Na inicijativu osnivača Ponta Lopud festivala Mirsada Purivatre i Tilde Grossel Bogdanović organiziran je ovaj profesionalni susret i konstruktivan razgovor uz razmjenu iskustava i nekoliko zanimljivih inicijalnih ideja o razvoju produkcije i koprodukcije u Južnoj Dalmaciji.

Tijekom sastanka razgovaralo se i o zanimljivim mogućnostima unapređenja ‘kreativnog huba’ Ponta Lopud festivala u idućim godinama u kojem bi dubrovački filmski profesionalci imali posebnu ulogu.  Osnivači festivala ističu da su ovakvi susreti  najljepši i najkvalitetniji doprinos Ponta Lopud Festivala lokalnoj zajednici  kao i  povezivanje dubrovačkih filmskih profesionalaca s najboljim redateljima današnjice, oskarovcima Pawlikowskim i Tanovićem te razmjena iskustva i zajedničke ideje za koje vjerujemo da će se realizirati u budućnosti. 

Ponta Lopud Festival promovira i slavi film, suvremenu umjetnost i gastronomiju.  Istovremeno, festival je i kreativni hub na kojem filmski profesionalci: redatelji i glumci tijekom četverodnevnog druženja i rada u okviru majstorskih tečaja imaju priliku steći nova iskustva i ostvariti dugoročne profesionalne odnose i prijateljstva. 
Ponta Lopud festival službeno se otvara u petak, 2. srpnja filmskom projekcijom filmskog hita „Hladni rat” posebnog gosta ovogodišnjeg festivala, proslavljenog redatelja i Oskarovca Pawela Pawlikovskog.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here