U Dubrovniku se od 4. do 6. ožujka održava 15. sjednica Koordinacije županijskih Savjeta mladih, a svečano otvaranje Sjednice održano je u petak u Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika.

Sudionike je ovom prilikom u ime gradonačelnika Mata Frankovića pozdravila pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž. Tijekom uvodnog obraćanja pročelnica Raguž osvrnula se na brojne aktivnosti, mjere i projekte u segmentu skrbi za mlade koje Grad Dubrovnik kontinuirano provodi.

“Kontinuirano i predano radimo na očuvanju kvalitete života svih naših sugrađana s posebnim naglaskom na mlade. To je vidljivo kroz brojne projekte poput stipendiranja, kreditiranja đaka i studenata, subvencioniranje podstanarstva mladih obitelji, financiramo pomoćnike u nastavi, radimo na brojnim projektima izgradnje, sanacije i adaptacije novih vrtića i škola, otvoreni smo za mlade i kroz projekte participativnog budžetiranja i projekta Otvorenog grada. Planiranom kupnjom područja TUP-a želimo raditi na urbanom razvoju grada s ciljem razvoja kreativnih industrija i poticanja sudjelovanja mladih u tome. Centar za mlade Grada Dubrovnika je prepoznat u Hrvatskoj kao aktivan u povlačenju europskih sredstava koji za cilj imaju razvoj lokalne zajednice za unaprjeđenje života mladih u istoj“, rekla je pročelnica Raguž.

Podsjetila je i na neke od povijesnih uspjeha Dubrovačke Republike te se osvrnula i na povijest visokog obrazovanja u Dubrovniku. 

Prisutnima se između ostalih obratio i glavni tajnik županijskih savjeta mladih Josip Jagodar, a prikazan je i pregled rada Savjeta mladih Dubrovačko-neretvanske županije.

Središnji radni dio 15. sjednica Koordinacije županijskih Savjeta mladih održat će se u subotu u Studentskom domu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here