Povodom uručenog odličja Časnik reda umjetnosti i književnosti Republike Francuske glazbenoj umjetnici Terezi Kesoviji u Palači Sponza priređen je svečani prijem na kojem su se okupili brojni prijatelji i suradnici glazbenice te osobe iz političkog, kulturnog i društvenog života grada i Hrvatske.

Prigodnim govorima uz čestitke obratili su se gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, na čiju inicijativu je svečanost i organizirana, župan Nikola Dobroslavić, francuski veleposlanik u Republici Hrvatskoj Gaël Veyssière, a sama umjetnica za svoje obraćanje odabrala je francuski jezik.

Tereza Kesovija, hrvatska glazbena diva svjetskog ugleda i dosega, međunarodnu karijeru gradila je od samih početaka svoje karijere, a posebnu povezanost ostvarila je upravo s publikom u Francuskoj. Vrijedno odličje Časnika reda umjetnosti i književnosti Francuske Republike tako je potvrda i kruna dugogodišnjeg rada.

Francusko državno odličje, podsjetimo, veleposlanik Veyssière uručio je Terezi Kesoviji prije mjesec dana na ceremoniji u Zagrebu. -„Poštujemo i volimo glavni grad, ali nama je u srcima samo jedan grad  s velikim „G“. Mislim da nema nijednog našeg sugrađanina koji je ne zna barem pet vaših pjesama. To je po meni najveće od svih priznanja“, rekao je između ostalog u svom obraćanju gradonačelnik Franković, dok su ostali govornici redom isticali glazbeničin impresivni glazbeni opus, jedinstveni umjetnički senzibilitet i dugotrajnost na sceni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here