U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su dvije prometne nesreće s ozljeđenim osobama u kojima je jedna osoba teže, a dvije su lakše ozlijeđene. S materijalnom štetom zabilježene su tri prometne nesreće.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 860 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 528 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 84 mjere poduzete su prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 14 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 27 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

– Od ostalih prekršaja izdvajamo 22 mjere poduzete zbog nepropisnog pretjecanja i 35 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.   

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Metkoviću

Najveća koncentracija alkohola od 2,24 g/kg izmjerena je u večernjim satima, 18. lipnja, 44-godišnjaku koji je s osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka zaustavljen prilikom redovne prometne kontrole u Ulici Petra Krešimira. 

Vozač je isključen iz prometa, a utvrđeno je i da prilikom vožnje nije koristio sigurnosni pojas kao i da se tijekom vožnje nije držao svoje strane kolničke trake. Vozač je zadržan do prestanka djelovanja opojnog sredstva te je prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 11.800,00 kuna i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima „B“ kategorije.

Najveća novčana kazna izrečena je u Župi dubrovačkoj

Najveća novčana kazna u iznosu od 23.800,00 kuna izrečena je 22-godišnjem vozaču motocikla bez registarskih oznaka koji je u poslijepodnevnim satima 14. lipnja, zaustavljen prilikom prometne kontrole u mjestu Čibača u Župi dubrovačkoj. Vozač je upravljao neregistriranim vozilom, kod sebe nije imao vozačku i prometnu dozvolu, odbio se alkotestirati, nije imao osobnu iskaznicu te je zatečen s manjom količinom marihuane.

Vozač je isključen iz prometa te mu je izdan prekršajni nalog na gore navedeni novčani iznos. Također mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „A2“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Rezultati 24-satne pojačanog nadzora alkohola i droga u cestovnom prometu

Kako je bilo najavljeno, policijski službenici prometne policije ove Policijske uprave u subotu od 7 do nedjelje u 7 sati proveli su kontinuirani 24-satni nadzor sudionika u prometu koji su pod utjecajem alkohola i droga.

Kontrolirano je ukupno 576 vozila, a utvrđeno je da je ukupno 6 vozača vozilom upravljalo pod utjecajem alkohola, dok vozača koji su vozilom upravljali pod utjecajem droga nije bilo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here