U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su dvije prometne nesreće s ozljeđenim osobama u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene, dok teže ozlijeđenih osoba nije bilo.

S materijalnom štetom zabilježeno je šest prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 213 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te su tako 82 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 14 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 11 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 4 osobe su sankcionirane zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

– Od ostalih prekršaja izdvajamo 24 mjere poduzete zbog nepropisnog pretjecanja i 11 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.    

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Orebiću

Najveća koncentracija alkohola od 2,12 g/kg izmjerena je u ranim jutarnjim satima, 26. prosinca, 38-godišnjaku koji je s osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka zaustavljen tijekom prometne kontrole na D-414 u Orebiću.

Vozač je isključen iz prometa i prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 10.500,00  kuna i šestomjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije što je ujedno i najveća novčana kazna u proteklom tjednu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here