Nova Konovizija se svakim danom sve više približava, a nakon isteka roka za prijavu vrijeme je i za prvu značajniju vijest – objavu imena mjesta sudionika već petog po redu konavoskog natjecanje sela u pjevanju.

Već po tradiciji, na finalnoj večeri koja će se održati 25. veljače 2022., nastupit će 16 mjesta pa će se tako za titulu pobjednika pete Konovizije natjecat će se: Cavtat, Čilipi, Dubravka, Dubrovnik kao gostujuće mjesto, Dunave, Gruda, Lovorno, Pavlje brdo, Poljice, Pridvorje, Stravča, Uskoplje, Vitaljina, Vodovađa, Zastolje i Zvekovica.

Od 16 mjesta koja su se prijavila Cavtat, Čilipi, Gruda, Pavlje brdo i Poljice ostaju jedina mjesta koja su nastupila na svih pet Konovizija, a Gruda će, zanimljivo, biti prva koja će braniti naslov pobjednika obzirom da Pridvorje, Mikulići i Uskoplje godinu dana nakon trijumfa nisu imali predstavnika.

Na Konoviziju se vraća i Vodovađa koja je nastupila samo na premijernoj Konoviziji, a nakon tri godine gledat ćemo i Vitaljinu. Čast da nastupi kao gostujuće mjesto, kako je već prije najavljeno, pripala je Dubrovniku.

Predstavljanje kandidata počinje tijekom siječnja 2022., a izvlačenje redoslijeda nastupa na rasporedu je 11. veljače.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here