Općina Župa dubrovačka objavila je Trajni javni poziv za podnošenje zahtjeva za odobrenje prodaje na seljačkoj tržnici “Župska placa – Čibača i Srebreno”.

U javnom pozivu navedeno je kako će Općina organizirati rad seljačke tržnice “Župska placa – Čibača i Srebreno” na kojoj će se obavljati prodaja vlastitih poljoprivredno – prehrambenih proizvoda.

Također, navedeno je kako pravo prodaje na Župskoj placi ostvaruju Obiteljska poljoprivredna gospodarstva, Samoopskrbna poljoprivredna gospodarstva s područja Općine, Zadruge s područja Općine s prebivalištem i sjedištem na području Općine Župa dubrovačka, Udruge registrirane na području Općine Župa dubrovačka, osobe s posebnim potrebama koje imaju prebivalište na području Općine Župa dubrovačka.

U tekstu poziva navodi se da ukoliko ne postoji dostatan interes prodavača s područja Općine Župa dubrovačka, pravo prodaje na Župskoj placi imaju i Obiteljska poljoprivredna gospodarstva i Samoopskrbna poljoprivredna gospodarstva iz susjednih Općina.

Prodavači ostvaruju pravo prodaje potpisivanjem Ugovora o pravu prodaje na Župskoj placi s Organizatorima Župske place na temelju podnesenog Zahtjeva za odobrenja prodaje na Župskoj placi.

U tekstu javnog poziva navodi se i kako prodavači za prodaju na Župskoj placi plaćaju paušalnu mjesečnu naknadu za korištenje štanda u iznosu od 100 kuna mjesečno, odnosno 50 kuna tjedno.

Navedeno je i kako će prodaja na predmetnoj placi organizirati tijekom cijele godine u vremenu od 07:00 do 21:00, te da svaki prodavač ostvaruje pravo prodaje dva puta tjedna, a ukoliko ostane slobodnih termina, zainteresirani prodavači mogu ostvariti pravo prodaje i više puta tjedno.

Zahtjevi se podnose po objavljenom Javnom pozivu na obrascu Zahtjev za odobrenje prodaje na Župskoj placi. Zahtjev možete pronaći ovdje.

Integrali javni poziv možete pronaći ovdje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here