Izbornik hrvatske futsal reprezentacije, Marinko Mavrović, objavio je konačni popis igrača za Europsko prvenstvo u Nizozemskoj. Na Mavrovićevom popisu našla su se i tri Dubrovčanina Zoran Primić, Dario Marinović i Maro Đuraš.

U Nzozemsku idu sljedeći igrači:

Žarko Luketin (Futsal Pula Stanoinvest), Zoran Primić (Vrgorac), Franco Jelovčić (Halle-Gooik), Dario Marinović (Jimbee Cartagena), Tihomir Novak (Dobovec), Vedran Matošević (Dobovec), Antonio Sekulić (Olmissum), Josip Suton (Camme Dosson), Kristijan Postružin (Olmissum), Davor Kanjuh (Futsal Dinamo), Matej Horvat (Olmissum), Kristian Čekol (Futsal Dinamo), Josip Jurlina (Olmissum) i Maro Đuraš (Square).

S reprezentacijom će u Nizozemsku putovati Ante Piplica (Futsal Dinamo) i Duje Kustura (Olmissum) u statusu rezervnih igrača. Oni će popuniti kadar ukaže li se za tim potreba uslijed ozljede ili bolesti pojedinog igrača s osnovnog popisa.

Na žalost, imali smo određenih problema uoči objave konačnog popisa igrača za Euro. Ostali smo bez Luke Perića. On je dobio anginu i nije mogao biti s nama na završnim pripremama. Tihomir Novak još uvijek liječi ozljedu mišića. Vjerujem da će ga naša liječnička služba osposobiti do prve utakmice s Poljskom.

Čekamo tijekom dana negativan test Darija Marinovića, koji je prije okupljanja bio pozitivan na koronavirus, vjerujem da će i u njegovom slučaju sve biti u redu i da će igrati protiv Poljaka. Sve u svemu, situacija nije bajna s obzirom na to da se radi o trojici stožernih reprezentativaca, ali nećemo kukati. Odlazimo u Nizozemsku puni samopouzdanja, imamo kvalitetu za plasman u četvrtfinale, što i jest naš primarni cilj, rekao je izbornik Marinko Mavrović.

Hrvatska futsalska reprezentacija u srijedu, 19. siječnja, leti za Amsterdam, gdje će odigrati prve dvije utakmice u skupini, protiv Poljske (21. siječnja) i Rusije (25. siječnja). Treću utakmicu u skupini Hrvatska igra u Groningenu protiv Slovačke (29. siječnja).

IZVOR: HNS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here