Prošli vikend organizirano je 2.kolo MultiSport Lige Dubrovnik u Cavtatu, duatlon run 5km/bike 24km/run 2,5km a već 7.svibnja je treće kolo u Konavlima, isto duatlon s distancama run 6km/bike 30km/ run 3km. Na sva kola MultiSport lige dozvoljeno je sudjelovati individualno ili ekipno, prijave se vrše besplatno online preko FB stranice.

Od lipnja do kraja rujna su topliji dani, toplije more te kreću akvatloni Lapad i Kupari. Poslastica godine kao uvijek bit će “Earth, Sea & Fire” Dubrovnik International Triathlon Event koji će se organizirati od 14.listopada do 16.listopada time da su glavne utrke u Gružu 15.listopada. Povratak u normalno dozvolit će organizaciju bez ograničenja pa se vraća stari format s tri distance: SUPER SPRINT, SPRINT & OLYMPIC. Očekujemo veće brojke natjecatelja i s obzirom na uspješan početak turističke sezone 2022.

Kraj godine tradicionalno obilježava se s dvije uzbudljive trkačke utrke – Humanitarna Utrka STAZOM DEVA – uspon na Srđ , povodom Dana branitelja Dubrovnik, te Božićna Utrka 10K.

Novost ove godine je dugi triatlon u Konavlima 18.lipnja, promo-utrka u suradnji s lokalnim partnerima iz Cavtata i Konavala. Start je u Subotu ujutro u 07:00, plivat će se u Cavtatu 1,9km, zatim biciklistički segment 90km (tri kruga po 30km), nakon čega slijedi trčanje od 21km (četiri kruga). Na ovu utrku se mogu prijaviti svi iznad 18godina starosti, ekipno ili individualno. Prijave su u tijeku.

Svim ovim sportskim događajima amaterskog karaktera želi se motivirati najviše lokalne, mlade i stare, da se više bavu sportom, da sudjeluju na amaterskim utrkama i druženjima gdje mogu dobiti savjet više za bolju kondiciju & zdravlje, kako fizičko tako i mentalno. Aktivnosti kluba su veliki doprinos razvoju sportskog turizma na području Grada i Županije, najbrže rastućoj grani turizma u Europi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here