U subotu 5. ožujka održana je redovna godišnja ujedno i izborna Skupština Društva dubrovačkih trombunjera u Komolcu. Od ukupno 63 Skupštini su nazočila 34 redovna člana.

Na Skupštini su izabrani za zapovjednike Osojnika Pero Burin i Niko Aguzin, Rijeke Dubrovačke Ivo Vuić i Nikša Prčan, te Grada Pero Knego i Ivica Čerjan. Za tajnika je potvrđen dosadašnji tajnik Maro Milat, a stari/novi predsjednik Društva je Tomislav Macan koji su ovim započeli svoj treći po redu 4-godišnji mandat. Na Skupštini je primljeno novih 6 članova što je i bio najsvečaniji dio Skupštine, a Božo Čanić je i ove godine imao najviše nastupa.

Za ovu godinu Trombunjeri su potvrdili plan rada koji uz 30-40 nastupa čine još intenziviranje rada na obnovi odora Društva, prezentacija filma Tonka Jovića o tradiciji trombunjerstva s pratećom izložbom, te izrada novog barjaka, naravno sve to uz osiguranje sredstava za financiranje svih troškova. Usvojeni su i financijski planovi za 2022. i 2023.

“Društvo nastavlja s aktivnim radom očuvanja tradicije i pronošenja slave i imena Grada diljem Lijepe naše, a vjerujemo da će opće stanje oko nas omogućiti normalne uvjete nastupa, života i rada! Nek nam živi sveti Vlaho!”, poručili su.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here