Priopćenjem za medije vezano uz kupnju TUP-a oglasila se danas i Inicijativa TUP -urbana četvrt. Njihovo priopćenje u nastavku prenosimo u cijelosti.

“Iako do sad nismo reagirali na nedavne informacije vezane za TUP koje su izlazile u javnost, smatramo da je bitno još jednom naglasiti određene stvari.

Prvo, kupnja TUPa je financijski ne samo održiva, nego i isplativa, a to ukratko potvrđuju i ovi podaci:

– Grad kupuje TUP i njegove nekretnine za manje od 450 eura po m2. Kolika je inače cijena kvadratnog metra u gradu, 2000 – 3000 – 4000 eur/m2?

– Grad kupuje društvo bez dugova.

– Grad kupuje TUP za 10 milijuna eura, a službena procjena vrijednosti TUPa je 19 milijuna eura.

Prema dostupnim podacima, TUP od najma godišnje zaradi oko 4 milijuna kuna, a iznajmljuje 60% prostora. Ovih 40% prostora nije se iznajmljivalo jer se koristio za proizvodnju, ali sad se i tih 40% može iznajmiti, te se tako može pokriti rata kredita.

– Nakon isteka kredita,  UTD Ragusa, čiji je većinski vlasnik Grad Dubrovnik, godišnje će moći od najma u TUPu uprihodovati više od 6 milijuna kuna.

Drugo, nastavljaju se razvijati sadržaji za širu lokalnu zajednicu.

Treće, Grad rješava mnogobrojne vlastite probleme s prostorom. 

I četvrto, Grad zadržava vlasništvo nad iznimno vrijednom lokacijom koja može biti jedna od ključnih točaka zaokreta prema ravnomjernijem i kvalitetnijem razvoju grada.

Podržavamo gradonačelnika u njegovim nastojanjima da za Grad osigura ovaj vrijedan prostor. Zahvaljujemo se i Srđevcima na njihovoj bezrezervnoj podršci, te pozivamo sve stranke da stanu iza ovog projekta, jer ako smo do sad propustili sve prilike, to ne mora značiti da moramo propustiti i ovu, vjerojatno i zadnju koja će nam se pružiti”, zaključuje se u priopćenju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here