Ovog vikenda Hrvatska bilježi povećan priljev turista. Tijekom cijeloga dana na hrvatskim je cestama i graničnim prijelazima prisutan izrazito gust promet. Na pojedinim dionicama autocesta stvarale su se kolone duge i do pet kilometara. Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu – objavio je HAK.

-Pojačan je promet na cestama u smjeru mora i obrnuto prema unutrašnjosti te u priobalju. Vozačima savjetujemo da održavaju sigurnosni razmak između vozila. Vrlo je gust promet osobnih vozila u oba smjera na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom, Bosnom i Hercegovinom i Srbijom, a zbog aktualnih epidemioloških kontrola moguća su i duža čekanja – objavio je HAK. Na Maclju se za izlaz čeka oko šest sati, a na Pasjaku za ulaz pet sati.

GP Dvor i Vitaljina otvoreni su samo za promet putnika i osobnih vozila. Na GP Karasovići gužva je na granici u oba smjera, čeka si za ulazak u Hrvatsku, ali i Crnu Goru.

Na GP Gunja zabrana je prometa za teretna vozila i autobuse (zbog nestabilnosti mosta). Kod naplatnih postaja Lučko u smjeru Zagreba i Demerje kolone su duge oko 3 km, kolona vozila u pokretu s povremenim zastojima je između čvora GORNJA PLOČA i tunela SV. ROK. Na A3 Bregana-Lipovac kolona osobnih i teretnih vozila ispred graničnog prijelaza Bajakovo duga je oko 5 km.

Na prelazak preko granice čeka se i na GP Klek, ali za ulazak u Bosnu i Hercegovinu.

Na graničnim prijelazima Metković, Doljani, Zaton Doli i Brgat Ivanica nema dužih čekanja, što je stanje HAK-a od 20 sati.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here