Uz potporu Ministarstva obrane, tvrtka Galeb iz Omiša stekla je NATO-ov certifikat AQAP za sustav upravljanja kvalitetom.

Galeb d.d. je tvrtka osnovana 1951. godine, koja je svojom 70-godišnjom tradicijom i snagom branda GALEB postala sinonim za najznačajnijeg hrvatskog proizvođača donjeg rublja i drugih odjevnih predmeta iz trikotaže.

 Usprkos jačanju konkurencije uvoznih proizvoda, uspjela je u Hrvatskoj zadržati cjelokupni proizvodni proces i distribuciju kroz vlastitu maloprodajnu i veleprodajnu mrežu u Hrvatskoj, Sloveniji i BIH.

Kompletan proizvodni proces „od prediva do gotovog proizvoda“ (R&D, proizvodnja pletiva, kemijska dorada, dizajn, krojenje, šivanje i pakiranje) odvija se u Omišu, te sa preko 340 djelatnika koje trenutno zapošljava,  tvrtka Galeb d.d. je danas vodeći vertikalno integrirani proizvođač trikotažnih proizvoda u RH koji kontinuirano investira i ulaže u najnovije tehnološke iskorake u svim fazama tekstilne proizvodnje, te  u stručnost i znanje svojih djelatnika, na čiji zanat i umijeće se ponose – ističu u Galebu.

Dugogodišnjim iskustvom i ostvarenim suradnjama u opremanju vojne industrije u Republici Hrvatskoj i inozemstvu, tvrtka Galeb d.d. je ostvarila iznimne poslovne reference te je sa stalnim inovacijama spremna za nove izazove i rast.

To potvrđuje i najnoviji stečeni certifikat AQAP  za projektiranje, razvoj i proizvodnju donjeg rublja, spavaćeg programa i vanjskih odjevnih predmeta (Allied Quality Assurance Publications) koji je ravnatelj Uprave za materijalne resurse Ministarstva obrane RH Ivica Grebenar uručio direktoru tvrtke Galeb d.d. Josipu Aračiću u utorak, 29. lipnja 2021. godine u Ministarstvu obrane Republike Hrvatske.

Tvrtka koja posjeduje certifikat AQAP svojim proizvodima, uslugama i drugim segmentima poslovanja udovoljava NATO-ovim i hrvatskim vojnim standardima kvalitete.

„Ovaj certifikat vrlo je značajan korak u daljnjem razvoju naše tvrtke, pogotovo za sudjelovanje na međunarodnim natječajima i poslovnim suradnjama na izrazito zahtjevnom tržištu vojne industrije. Put koji smo prošli u postupku certificiranja sukladno zahtjevima AQAP 2110 obuhvaćao je strogu kontrolu cjelokupnog proizvodnog i poslovnog procesa, te smo postigli ocjenu potpune sukladnosti s rigoroznim kriterijima NATO-a i MORH-a. Tako smo postali jedna od rijetkih hrvatskih tvrtki koja je stekla NATO-ov certifikat AQAP za sustav upravljanja kvalitetom“, poručuju iz Galeba.

Poseban dio proizvodnog portfelja zauzima program FUNCIONALNOG DONJEG RUBLJA, namijenjen onima koji su su u svojim profesionalnim zadaćama ili rekreativnim aktivnostima često izloženi vanjskim utjecajima, intezivnim fizičkim aktivnostima, ekstremnim situacijama. Unutar ovog programa se omogućuje koži kao najvećem ljudskom organu superiorna zaštita i normalno funkcioniranje sa specifičnim značajkama kao što su zaštita od topline i plamena, otpornost na kemikalije, termoregulacija, prirodno hlađenje, utopljavanje, odvlaživanje, neutralizacija tjelesnih mirisa, itd.

„Naša misija je stvarati odjeću u skladu s vremenom i prirodom, za one koji odabiru vrhunsko, te smo predani ispunjavanju zahtjeva novih razvojnih trendova industrije 4.0 i pametnog tekstila, uz neprestano poboljšanje kvalitete, okoliša i sigurnosti“, zaključili su iz Galeba.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here