U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je   šest prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su četiri osobe teže i četiri osobe lakše ozlijeđene. S materijalnom štetom zabilježeno je pet prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 554 represivne mjere od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te su tako 264 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 97 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 23 osobe prekršajno su sankcionirane zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 17 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

– Od ostalih prekršaja izdvajamo 21 mjeru poduzetu zbog nepropisnog pretjecanja.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Orebiću

Najveća koncentracija alkohola od 2,14 g/kg izmjerena je u večernjim satima, 12. veljače, 27-godišnjaku koji je s osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka zaustavljen prilikom prometne kontrole u Orebiću, kada je utvrđeno da vozilom upravlja prije stjecanje prava na upravljanje i da upravlja vozilom koje je neregistrirano. Vozač je pokušao pobjeći, ali je ubrzo pronađen i uhićen.

Zbog počinjenih prometnih prekršaja vozač je doveden na Općinski sud u Dubrovniku s prijedlogom novčane kazne od 26 tisuća kuna, dok će se, po odluci Suda, postupak provesti u redovnoj zakonskoj proceduri.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here