Sinoć se u Centru za mlade Dubrovnik otvorila zanimljiva izložba retro računala, igraćih konzola i kalkulatora u organizaciji Zajednice tehničke kulture Grad Dubrovnika i Peek&Poke muzeja starih računala iz Rijeke.

Među brojnim izloženim kalkulatorima svoje mjesto je našao i jedan mehanički kalkulator iz 1930. Od računala i igraćih konzola među izlošcima su svoje mjesto našli ZX Spectrum, Schneider CPC464, Amiga 500, Amiga 1200, Commodore 64c, Super Nintendo, Playstation2, Iskra Delta Partner, Orao i mnogi drugi.

Ono što čini ovu izložbu još zanimljivijom je što je ona interaktivna. Dio izloženih računala je u upotrebi i posjetitelji ih mogu koristiti, odnosno isprobati. Tako da se posjetitelji mogu vratiti u svoju mladost i zaigrati neke stare retro igre ili programirati u Basicu.

Izložba je otvorena svaki dan od 13. do 27. ožujka od 18 do 21. Za grupne posjete svi zainteresirani se mogu obratiti Zajednici tehničke kulture Grada Dubrovnika, za dogovor. Izložba je organizirana kroz Program javnih potreba u tehničkoj kulturi Grada Dubrovnika za 2022.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here