Nakon brojnih medijskih napisa kojim se problematizirala mogućnost pobačaja u hrvatskim zdravstvenim ustanovama, sve nakon dramatične priče trudnice Mirele Čavajda, Ministarstvo zdravstva je nakanilo napraviti registar zdravstvenog osoblja s prizivom savjesti.

I u dubrovačku bolnicu je stigao dopis ministra zdravstva Vilija Beroša kojim su zatraženi podaci o osoblju s prizivom savjesti za 2019., 2020. i 2021. godinu.

Kakva je situacija u dubrovačkoj općoj bolnici i koliko se osoblja poziva na priziv savjesti, te koliko njih koji radi na odjelu ginekologije i porodništva?

– U ovom trenutku u Općoj bolnici Dubrovnik je 19 djelatnika s prizivom savjesti. Od tog broja je četvero zaposlenika Odjela za ginekologiju i porodništvo – odgovaraju iz bolnice, dodajući kako je u Dubrovniku moguće napraviti pobačaj, jer ima dovoljno zdravstvenog osoblja za to.

– U Općoj bolnici Dubrovnik moguće je napraviti pobačaj, a na raspolaganju su 42 djelatnika za obavljanje zahvata (ginekolozi, anesteziolozi, anesteziološki tehničari i medicinske sestre/tehničari – instrumentarke) – odgovoraju iz bolnice.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here