U Metkoviću otvoren prvi Darovni dućan s proizvodima koje su izradile osobe s invaliditetom.

Riječ je o još jednoj uspješnoj aktivnosti Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj koja svojim projektima već 20 godina kontinuirano poboljšava kvalitetu života osoba s invaliditetom te doprinosi njihovoj integraciji u društvo. Udruga tako provodi i različite projekte kojima je cilj uključivanje osoba s invaliditetom na tržište rada.

– Odlučili smo napraviti jedan korak naprijed i u Metkoviću otvoriti Darovni dućan u kojem se mogu kupiti različiti suveniri. Sve u Darovnom dućanu izradile su osobe s invaliditetom zaposlene u našoj udruzi te u našim socijalnim poduzećima. Konkretno, Darovni dućan otvara naša socijalna zadruga Prijateljica u kojoj je zaposleno pet osoba s invaliditetom, dok je u samoj udruzi Prijatelj zaposleno još osam osoba s invaliditetom. Sveukupno, na današnji dan brojimo 70-ak zaposlenih osoba – kazao je predsjednik Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj Nikola Popovac te dodao da su u planu i nove aktivnosti kojima je cilj zaposlenje osoba s invaliditetom.

– Nadamo se da ovo nije naš posljednji Darovni dućan te da ćemo se nastaviti širiti. Na desnoj strani grada smo zakupili jedan veliki prostor koji je trenutno u fazi uređivanja te u kojem bi trebala biti integrativna radionica, koje nema na području od Dubrovnika do Splita. To bi nam omogućilo daljnje zapošljavanje osoba s invaliditetom -naglasio je Popovac.

IZVOR: Grad Metković

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here