Na moru kod Orašca, u blizini Dubrovačkih vrtova sunca, jedan naš sugrađanin naišao je na teško ozlijeđenog dupina. Snimku, dupina koji pluta na površini mora, objavio je Facebook stranici Društva za zaštitu životinja Dubrovnik.

“Nažalost, ljudi pripazite malo. Najvjerojatnije je udaren od strane glisera”, napisao je uz video.

U komentarima ispod videa oglasila se Anica Sambrailo, predsjednica Udruge, koja je kazala kako je kontaktirala nadležne službe.

“Čekaju da posao sukladno protokolu odrade oni koji trebaju, što zaista jest po protokolu,kako bi tijelo mogli zbrinuti. Vjerujem da ćemo tijelo nesretne životinje nažalost u moru gledati još neko vrijeme…znate već kako u RH ” brzo” idu akcije po protokolu”, napisala je Sambrailo odmah po objavljivanju videa.

No, s obzirom na to da se u komentarima ispod videa povela žustra rasprava vezana uz mogući uzrok uginuća dupina Sambrailo je ponovno oglasila te pojasnila kako se ne zna uzrok smrti dupina.

“Kako su nas nadležne službe izvijestile vjerojatno se neće ni utvrđivati. Radi se o dupinu koji danima mrtav pluta. Gliser, bolest, prirodna smrt ili nešto drugo nitko ne zna i pitanje je hoćemo li i doznati”, zaključila je.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here