U Kneževom dvoru u Stonu u utorak 27 srpnja u otvorena je izložba slika rusko-francuske umjetnice Natashe Bakovic.

Kako to da se odlučila baš za Hrvatsku i Ston?

-Sa suprugom, koji je Hrvat, dolazim na Pelješac svake godine. Veoma često idem van u prirodu slikati tako da se tijekom godina nakupio priličan broj slika koje sam osjetila da je vrijeme pokazati. A kako ujedno volim i lijepi Ston, njegov krasni izložbeni prostor Kneževog dvora, odlučila sam se da baš na tom mjestu organiziram izložbu.

 Umjetnica je opisala i samu izložbu.

-Izložbu sam nazvala “Around the Mediterranean” (po Sredozemlju). Ovih tridesetak platana su dio jedne veće kolekcije, njen hrvatski, ili možda još točnije rečeno njen pelješki dio. Naime, već nekoliko godina radim na mediteranskim pejzažima na mojim putovanjima po Španjolskoj, Francuskoj. Italiji, Hrvatskoj i Crnoj Gori. Nalazim jednu zajedničku crtu, notu, u svjetlu, treptanju zraka…Posebno me interesiraju prelazi iz dana u noć, ili trenuci svitanja te momenti osvježenja kišom i trenuci poslije kiše….

Izložba je otvorena do 25. kolovoza 2021, svakim danom od 10-14 i od 17 do 22 sata.

Natasha Bakovic je diplomirala na Akademiji imena Repina u Sankt-Petersburgu izvrsnim uspjehom. Njezin diplomski rad “Jesenji valcer” je izložen u Muzeju suvremene umjetnosti ERARTA  u Sankt-Petersburgu. Imala je preko deset individualnih i mnogo zajedničkih izložbi. Njezine slike su izložene u galerijama i privatnim kolekcijama diljem Europe. Živi i radi u Poljskoj i Francuskoj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here