Na zajedničkoj sjednici saborskih Odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo, te Odbora za gospodarstvo predstavlja se kandidat za ministra graditeljstva Ivan Paladina

Paladinu je kao kandidata na početku predstavio premijer Andrej Plenković.

‘S obzirom da je Horvat podnio ostavku i imajući na umu koliko je važan ovaj resor pogotovo u svijetlu obnove, mislim da u ovom trenutku vladi, ali i svim resorima treba čovjek koji ima iskustva u građevinskom sektoru, upravljanju projektima, domeni nekretnina i koji ima menadžerskog iskustva’, kazao je Plenković.

‘Rođen je ’83. godine, studirao je ekonomiju, zadnje dužnost koje je imao je savjetnik u HPB, bio je i predsjednik IGH, radio je u Delta savjetovanju te je imao kontakte s brojnim investitorima u građevinskom sektoru i sektoru ulaganja’, nastavio je Plenković.

Saborski zastupnici zabrinuti su zbog stručnosti budućeg ministra, ali i zbog njegovih veza s ruskim kapitalom.

Premijer je zaključio da je Paladina prema kompetencijama stručna osoba.

Podsjetimo, na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Dubrovnika, gradonačelnik Mato Franković kazao je kako se nada da će se Paladina imenovati za ministra, a otkrio je kako je riječ o njegovom Ponikovcu, “kojemu je baba iz Ponikava s Pelješca”.

Paladina je kazao kako će svoje napore usmjeriti prema svim segmentima ministarstva, ali prije svega prema obnovi. Kazao je kako je njegov prvi cilj suradnja i uključivanje različitih mišljenja. Cjelovitu sjednicu pogledajte u videu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here