U nastavku tjedna postupno sve toplije te će dnevna temperatura do vikenda biti i oko 20 °C. Bit će barem djelomice sunčano, većinom bez oborina. Promjenljivije u Dalmaciji gdje će povremene mjestimične kiše biti ponaprije u ponedjeljak te potkraj srijede i u četvrtak. Izraženijeg vjetra neće biti do petka kada će rasti vjerojatnost za povremeno pojačano jugo.”, sažeta je tjedna prognoza koju je za HRT pripremila dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

“U ponedjeljak na jugu Hrvatske najpromjenljivije u odnosu na ostale krajeve. Osim sunčanih razdoblja, mjestimice će biti i kiše, a lokalno može i zagrmjeti. Puhat će umjereno, povremeno i pojačano jugo s kojim će more biti umjereno valovito.

Već u utorak mraz će biti rjeđa pojava. Uz povremeno umjeren jugozapadni vjetar bit će sve toplije i već od srijede na kopnu malo toplije od uobičajenog za doba godine. Prevladavat će sunčano vrijeme sve do četvrtka kada će se prolazno jače naoblačiti u gorju te osobito unutrašnjosti Dalmacije, gdje će kiša biti najvjerojatnija.

Na Jadranu utorak i srijeda uglavnom suhi te pretežno sunčani. U srijedu prema večeri stiže jače naoblačenje, a u noći na četvrtak i kiša koja će zaobići vjerojatno samo dijelove Istre i sjevernog Jadrana. Vjetar će biti prilično promjenjiva smjera, no ipak ne odveć jak, pri čemu će i temperatura zraka porasti.”, prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here