Zračna luka Dubrovnik objavila je statistiku za travanj prema kojoj je tijekom navdenog mjeseca prihvaćeno i otpremljeno ukupno 117.715 putnika, značajno više nego u travnju prošle godine (svega 8.094 putnika), dok je u travnju 2020. godine zračna luka zbog pandemije i zaraze djelatnika bila zatvorena, navodi portal Croatia Aviation.

Iako se radi o značajnom rastu broja putnika, to je tek nešto malo više od polovice putnika iz vremena prije globalne pandemije. Naime, u travnju 2019. Zračna luka Dubrovnik prihvatila je i otpremila ukupno 210.803 putnika.

Naravno, brojke će i u Dubrovniku značajno rasti ovog ljeta, iako ima najava novih linija, očekuje se da će zrakoplovi na postojećim linijama biti značajno bolje popunjeni nego što je to bio slučaj prošlog i pretprošlog ljeta, čime će Dubrovnik ove godine sigurno prijeći brojku od milijun putnika. Podsjećamo, prošle je godine ova zračna luka ukupno imala 927.934 putnika, a većinu prometa ostvarila je u samoj špici ljetne sezone, od srpnja do rujna.

Više pročitajte ovdje.

FOTO: Ilustracija

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here