U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 155 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Radi se o 69 osoba muškog spola i 86 osoba ženskog spola: 69 iz Dubrovnika, po 18 iz Konavala i iz Župe dubrovačke, 13 iz Orebića, 10 iz Vele Luke, po pet iz Korčule i Metkovića, 4 s Lastova, po tri iz Blata i Ploča, po dvije s Mljeta, iz Opuzena i Zažablja, te jedna osoba iz Stona, navedeno je u današnjem priopćenju Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije.

“Preminule su dvije ženske osobe iz Dubrovnika (rođ. 1928. i 1929.)

Izliječeno je 110 osoba: 56 iz Dubrovnika, 11 iz Metkovića, 8 iz Župe dubrovačke, po šest iz Konavala i iz Vele Luke, po četiri iz Dubrovačkog Primorja i Stona, 3 iz Blata, po dvije iz Korčule, Opuzena, Orebića i Ploča, te po jedna osoba iz Kule Norinske, s Lastova, Mljeta i iz Slivnog.

U posljednja 24 sata obrađeno je 501 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 160.331 uzoraka.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 55 osoba pozitivnih na koronavirus, šest pacijenta zahtijeva intenzivnu skrb, a pet ih je na respiratoru.

U samoizolaciji je 2031 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je jedno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđen je ukupno 971 slučaj kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH”, zaključuje se.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here