Na maturalnom putovanju ozlijeđen je 14-godišnji učenik osmog razreda OŠ Kuršanec iz Međimurske županije. Dječak je u ponedjeljak skočio u bazen u pansionu u Orebiću i počeo se utapati, navodi Večernji list. Iz vode ga je izvukao spasilac uz pomoć učiteljice i jednog gosta pansiona. Dječak je policijskim helikopterom prebačen u bolnicu u Dubrovniku i, prema posljednjim informacijama, dobro se osjeća.

Kako doznaje Večernji list od ravnateljice Darje Borković, koja s osmero učitelja prati 79 djece na četverodnevnom maturalcu započetom u nedjelju, liječnici su odlučili da je ipak bolje da dječak ostane u bolnici i primi do kraja terapiju te da se ne vraća kući zajedno s ostalim učenicima. – Pitala sam dječaka što se dogodilo i rekao mi je da je vidio ostale kako se kupaju, pa je i on skočio u bazen jer je mislio da će moći plivati, iako je neplivač. Djeci smo jasno rekli da neplivači ne smiju u bazen. Nažalost, dogodila se nesreća – kaže nam ravnateljica. Hitna pomoć brzo je stigla i utvrđeno je da dječak ima prenisku koncentraciju kisika u krvi. Iskašljavao je sukrvicu.

Kasnije su nam liječnici objasnili da je otegotna okolnost bila to što je bazenska voda klorirana – dodaje Borković. Portalu emedjimurje javio se dječakov otac koji tvrdi da su djeca na bazenu bila bez nadzora i da kao roditelj nije pravodobno obaviješten o nesreći, već je to doznao od drugih roditelja. Sumnja da se sve pokušalo zataškati. Ravnateljica tvrdi da su učitelji bili uz bazen s djecom, a sve se odigralo u vrlo kratkom roku.

– Oca sam nazvala čim je hitna pomoć otišla, no nisam ga mogla dobiti, pa sam zvala na kućni telefon na koji se javio djed. U međuvremenu su djeca već javila svojim roditeljima što se dogodilo. O svemu sam oca i djeda konstantno izvještavala – kaže ravnateljica.

FOTO: Ilustracija

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here