S današnjim danom ispunjene su obveze iz ugovora koji su potpisali TUP i UTD Ragusa o potrebnom prijenosu 75,71 % dionica u vlasništvo ove gradske tvrtke koja će ubuduće upravljati velikim nekadašnjim industrijskim kompleksom u Gružu.

Prema ugovoru o postupcima i načinu otkupa dionica TUP-a koji je donesen na Skupštini društva 12. siječnja 2022., s potpisivanjem pojedinačnih ugovora s dioničarima se započelo 10. veljače i do danas je obavljen prijenos 113.434 dionice, odnosno 75,71% od njihovog ukupnog broja.

Na taj način su se stekli uvjeti da UTD Ragusa ispuni preuzetu obvezu, a to je isplata dionica do 31. ožujka 2022.

Potpisivanje ugovora s dioničarima se nastavlja

Potpisivanje pojedinačnih ugovora s dioničarima se nastavlja i narednih dana – saznajemo od Miša Soljačića iz TUP-a koji poziva dioničare da se jave javnom bilježniku Ivu Radoviću u zgradi OTP banke i to prema utvrđenom redoslijedu kako bi se ispoštovale epidemiološke mjere.

Realno je očekivati da će za narednih 10-tak dana potpisanim ugovorima biti obuhvaćeno oko 95% ukupnih dionica društva TUP dd. Dosad predanim zahtijevima za prodaju pokriveno je 96,5 % dionica – pojašnjava Soljačić.

Uprava TUP-a ujedno poziva 30-tak imatelja dionica od njih ukupno 400, da se jave i izjasne o svojim namjerama.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here