Prateći potrebe naših sugrađana za dječjim oftalmologom, Poliklinika Marin Med od ovoga mjeseca započinje suradnju sa uglednom oftalmologinjom doc. dr. sc. Dobrilom Karlica Utrobičić.

Primarijus Karlica Utrobičić, specijalistkinja dječje oftalmologije i strabologije, naglašava važnost pravovremene dijagnostike te liječenja strabizma i slabovidnosti kod djece, što dalje omogućuje i normalan razvoj vidne oštrine te samim time i pravilni fizički i psihički razvoj djeteta.

Dolaskom ugledne i cijenjene dječje oftalmologinje u Polikliniku Marin Med, roditeljima se omogućuje da svoje dijete pregledaju u mjestu stanovanja, bez odlaska sa djecom u druge medicinske centre na pregled.

Razvoj vida u djece najintenzivniji je u prve dvije do tri godine života a nastavlja se sve do 12.-te godine starosti.

Što je strabizam?

Strabizam je poremećaj položaja ili pokretljivosti očiju kod kojeg oba oka nemaju zajednički smjer gledanja.

Kod zdravih očiju oba oka stoje ravno gledajući u istu točku, a pokreti su pomicanja usklađeni. U nekim slučajevima strabizam nastaje jer je ograničena pokretljivost jednog oka u određenom smjeru. Kod djece je strabizam najčešće prirođen ili se razvija u ranoj dječjoj dobi.

Od iznimne je važnosti na vrijeme otkriti moguću grešku i liječenjem pružiti mogućnost normalnog razvoja vida.

Pored strabizma značajan oftalmološki problem u dječjoj dobi predstavlja slabovidnost ili ambiopija. Ovo smanjenje vidne oštrine ima prevalenciju od 2 do 5 posto.

Dječja oftalmologija i strabologija uključuju: oftalmološki pregled djeteta, dijagnostiku i liječenje strabizma, slabovidnosti, prirođene mrene i suženja suznih kanala, subjektivno određivanje vidne oštrine na daljinu i blizinu, testove za strabizam i stereovid, širenje zjenica i objektivno određivanje dioptrije (skijaskopija), biomikroskopiju prednjeg segmenta i pregled očne pozadine oka te operacije strabizma.

Znate li ili sumnjate da Vaše dijete treba pregled oftalmologa, – zakažite termin već za subotu, 27. studenog 2021.

SAMO U POLIKLINICI MARIN MED oči možete pregledati na najnaprednijem  digitalnom čitaću dioptrije, obavitiobjektivno mjerenje refraktivne pogreške oka i dobiti objektivnu dioptriju za naočale i kontaktne leće. Nazovite nas za vise detalja, pregledat će Vas naša oftalmologinja dr. Meri Vučković Mataga.

Tel: +385 (0)20 400 500

       +385(0)20 400 505

Poliklinika Marin Med

dr.Ante Starčevića 45

Dubrovnik

www. marin-med.com

email: info@marin-med.com

Pratite nas na našoj web, Facebook i Instagram stranici! POLIKLINIKA MARIN MED

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here