Na danas održanoj, redovitoj Izbornoj sjednici Skupštine Društva arhitekata Dubrovnik, dubrovački arhitekti izabrali su svoje novo vodstvo za naredne dvije godine. Dosadašnjeg predsjednika, Boža Benića koji je ovu funkciju obnašao u dva mandata, naslijedila je Ursula Stanić Siništaj.

Božo Benić je podnio financijsko izvješće i detaljno Izvješće o radu Izvršnog odbora u kojemu su nabrojene sve aktivnosti koje su poduzete i ciljevi koji su ostvareni u proteklom dvogodišnjem razdoblje, a osobito je istaknuto kako je Društvo arhitekata Dubrovnik postalo partnerom u suradnji s lokalnom zajednicom pred kojom je zahtijevno vrijeme izrade novih prostornih planova. Društvo arhitekata Dubrovnik je svojim proaktivnim i afirmativnim djelovanjem nametnulo struku kao ravnopravnog partnera u odlučivanju o budućnosti izgradnje i urbanističkih okvira u gradu, te kao takvo postalo putokazom svojim kolegama u ostalim hrvatskim gradovima.

Pred Društvom je veoma izazovno vrijeme, jer unatoč odličnim projektima koji su iza njih, još uvijek sa stanjem u prostoru grada malo tko može biti zadovoljan, moglo se čuti između ostalog na sjednici.

Božo Benić se, na kraju svog drugog mandata zahvalio svima koji su u prethodnom razdoblju pomogli Društvu da “drži” glavu iznad vode, te da financijski ostvari sve projekte koji su iza njih, a osobito se zahvalio pojedincima na koje je mogao računati u svakom trenutku, “jer biti na čelu Društva značilo je biti pod velikim pritiscima, velikim interesima, pa čak i iz samog društva”, rekao je u emotivnoj završnici.

Božo Benić će svoj angažman u Društvu nastaviti na mjestu dopredsjednika, dok su za članove Izvršnog odbora izabrani Paula Anđelić, Ivan Mihovil Siništaj te Ivan Vojnić.

U Nadzornom odboru će ubuduće sjedati Romano Duić, Petra Matić i Gordana Vetma, dok su za članove Suda časti izabrani Matko Veta, Lea Đurović Ruso i Valentina Vojnić.

Skupštini su nazočili i zamjenica gradonačelnika, jelka Tepšić, pročelnik Zdenko Medović, i v.d. pročelnica Paula Pikunić Vugdelija, ravnatelj UGD-a Tonko Smokvina, dok je predstavnica Društva povjesničara umjetnosti Hrvatske Maja Nodari poslala prigodno pismo jer nije sjednici mogla nazočiti zbog zdravstvenih razloga. 

Cjelovito izvješće o radu Izvršnog odbora DAD-a od prosinca 2018. do 30.lipnja 2021. možete pročitati OVDJE,

a prezentaciju pripremljenu za Izbornu sjednicu Skupštine OVDJE.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here