Uoči Uskrsa, u suradnji s Dubrovačkim knjižnicama, u ponedjeljak 11. travnja s početkom u 19 sati u prizemlju Narodne knjižnice Grad, održat će se otvorenje izložbe petnaest dubrovačkih umjetnika “Buđenje boja, obnova oblika”. 

Tema je ove izložbe buđenje proljeća, odnosno Uskrs koji – između ostaloga – simbolizira pobjedu svjetla na tamom, proljeća nad zimom, ali i obnovu ciklusa prirode. 

Petnaest dubrovačkih umjetnika čine ovogodišnju uskršnju izložbu. To su:  Mišo Baričević, Marta Baće, Mirica Dubčić, Vedran Grabovac, Vulko Hajdić, Marija Koprivica, Maja Kovačević, Robert Kralj, Loren Ligorio, Anamarija Obradović, Diana Rajić, Silvija Sikavica, Josip Škerlj, Anto Violić i Josipa Vlašić.

Svaki će od autora izložiti svoja umjetnička djela na prostoru 100×80 cm na zidu izložbenoga prostora u prizemlju Narodne knjižnice. S obzirom na slobodu izražavanja, na izložbi će biti vidljiva šarolikost formata i tehnika. 

Izložba ostaje otvorena do  četvrtka, 21. travnja radnim danima od ponedjeljka do petka od 8 do 19 sati u prizemlju Narodne knjižnice Grad. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here