Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić uputili su sugrađanima čestitke povodom najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa. Prenosimo ih u cijelosti.

“Poštovane sugrađanke i sugrađani, drage gospođe i gospari,

Pred nama je Uskrs, najveći kršćanski blagdan. Vrijeme je to u kojem se pripremamo za novi početak iščekujući Kristovo uskrsnuće koje nas uvijek i iznova poziva na odricanje, strpljenje i žrtvu u našem svakodnevnom životu.

Osnaženi vjerom uskrsnog događaja nastojmo biti zahvalni, solidarni i otvoreni za svakog čovjeka. Ispunjeni nadom i radosti u ozračju Uskrsa pokušajmo spoznati snagu kršćanskih vrednota kao svojevrsni motiv da postanemo bolji ljudi.

Uskrs nas uvodi u perspektivu dobroga i mogućega, stoga odstranimo svu malodušnost, površnost i pesimizam. Pronađimo snagu i nadahnuće u sjaju  uskrsnuća koje nas je učinilo slobodnima i čime nam je darovano da zajedno izgrađujemo naše obitelji i društvo, zauzimajući neprestano stranu pravde, humanosti i tolerancije.

Dragi sugrađani, ne dopustite da trenutke vedrine i bezbrižnosti razruše neuspjesi, naizgled neprebrodive situacije i nesigurne okolnosti. Neka nas i ovaj blagdan podsjeti kako je upravo vjera ta koja nas uči da se oslonimo na providnost i volju uskrslog Isusa.

U svoje osobno i ime Grada Dubrovnika vama i vašim obiteljima želim sretan i blagoslovljen Uskrs ispunjen mirom i zajedništvom!” čestitao je gradonačelnik Mato Franković.

“Poštovani sugrađani,

Dolazi nam Uskrs, naš najveći kršćanski blagdan.

Uskrs za nas znači pobjedu svjetla nad tamom, dobra nad zlom, života nad smrću.

Kao što je naš Spasitelj prošao svoju muku, smrt na križu, ali i uskrsnuo, tako i mi vjerujemo da nakon tegoba koje prolazimo dolazi bolje vrijeme, da dobro uvijek na kraju pobjeđuje.

Želim vam, dragi sugrađani, da blagdanske dane provedete u miru i zadovoljstvu sa svojim najmilijima.

Sretan vam i blagoslovljen Uskrs!”, poručio je župan Dobroslavić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here