Iz udruge Sigurnost u prometu javljaju kako je završila još jedna akcija “Ako piješ ne vozi, samo nazovi” koju su tijekom prosinca, po četvrti put, proveli u suradnji s Plavim taxijem Dubrovnik.

-Radi se o projektu u kojem su sudjelovala dva volontera s dva službena automobila, koji su dežurali vikendom, petkom na subotu i subotom na nedjelju te na poziv u vremenu od 21 – 00 sati prevozili vozače pod utjecajem alkohola njihovim domovima.

Ovaj projekt se provodio u vremenu od 15.12. 2022. do 2.1.2023.godine. Cilj navedenog projekta je bilo ukazati na štetnost upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola pogotovo u ono pred blagdansko doba godine, kako bi se izbjegle prometne nesreće s uzrokom vožnje pod utjecajem alkohola, posebice one najteže sa smrtnim ishodom.

Po završetku navedenog pilot projekta možemo reći da je isti pokazao iznimne rezultate i interes građana. Tako imamo podatke da je čak 51 vozač pod utjecajem alkohola na telefonski poziv prevezen do kućnog praga, izvijestio je u ime udruge Denis Pavela.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here