Nakon dvije godine, Dubrovački simfonijski orkestar u suradnji s Turističkom zajednicom grada Dubrovnika ponovno na Stradunu priređuje Novogodišnji koncert te glazbom uvodi svoje sugrađane i posjetitelje grada u 2023. godinu.

Dana 1. siječnja, točno u podne, baš kako je to bilo i ranijih godina, orkestar pod ravnanjem maestra Ivana Huta zasvirati će valcere, polke i marševe Johanna Straussa mlađeg, a operni solisti, sopranistica Marta Hut i tenor Roko Radovan uz orkestar će izvesti arije iz poznatih opereta kao što su “Šišmiš”, “Vesela udovica” “Kneginja čardaša” i “Barun ciganin”.

Tako su neki od valcera i polki na koje će publika moći zaplesati “Na lijepom plavom Dunavu”, “Tritsch-Tratsch-Polka”, “Ispod groma i munje”, dok će soliste publika čuti u arijama kao što su “Viljina pjesma” iz Leharove operete “Vesela udovica”, “I ja sam nekad bio čardaš-kavalir” iz Kálmánove operete “Kneginja čardaša” te druge.

Da bi ugođaj bio potpun, Turistička zajednica grada Dubrovnika osigurati će i počastiti publiku kamenicama i pjenušcem. Koncert se održava u sklopu Dubrovačkog zimskog festivala.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here