Nakon sunca i topline, u subotu mjestimice moguće i vrućine, na kopnu će biti nestabilnije. Glavnina kiše, često u obliku izraženijih pljuskova s grmljavinom, u većini unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu past će u nedjelju, a u ponedjeljak i južnije. Lokalno je moguće i nevrijeme, a dnevna temperaratura će se pritom sniziti, donosi HRT.

“Ljetne vrijednosti najviše temperature, između 27 i 30 °C, bit će i u središnoj Hrvatskoj. No iako većinom sunčana, subota će biti nestabilnija od petka. Uglavnom kasnije poslijepodne i navečer mjestimice jači razvoj oblaka praćen pljuskom i grmljavnom.

Mala vjerojatnost za lokalni pljusak u drugom dijelu subote postoji i u gorju, u kojem će prevladavati sunčano, kao i na sjevernom Jadranu. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na moru i južni. Najniža temperatura od 10 °C u gorju do 18 °C na obali, a danju vrlo toplo

Mnogo sunca i vrlo toplo i u subotu u  Dalmaciji, osobito u njezinoj unutrašnjosti, gdje će temperatura porasti i do 29 °C. Uz popodnevni slab do umjeren jugozapadni vjetar s mora, na obali najviša temperatura do 27 °C. More mirno i malo valovito. Podjednako vrijeme bit će i na jugu Hrvatske – pretežno sunčano i danju vrlo toplo.

U nedjelju i na sjevernom Jadranu nestabilnije, a u Dalmaciji još uglavnom suho i vrlo toplo. U ponedjeljak mjestimice pljuskovi i grmljavina te danju manje toplo. Zapuhat će slaba do umjerena bura, na jugo jugo. U utorak je još moguć poneki pljusak, ali će biti i sunčanije, uz buru i sjeverozapadnjak te porast temperature.”, prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here