Vaterpolski klub Cavtat djeluje od davne 1972. godine, a u tom periodu postao je rasadnik vaterpolskih talenata od kojih su mnogi svoje profesionalne karijere nastavili u Vaterpolskom klubu Jug. Neki od njih su Paulo Obradović, Goran i Sandro Sukno, Miho Bošković, otac i sin Fatović te Luko Vezilić, koji je donio prvu olimpijsku medalju u Cavtat. Danas na plivalištu u Cavtatu vaterpolo, osim seniorske momčadi, trenira i 158 djece uzrasta do 12 godina, a za njihov razvoj brinu se dva trenera Pavo Pulić i Andi Drobac te trenerica Matijana Staničić.

„Iz našeg kluba poteklo je osam osvajača olimpijskih medalja, a da ne spominjemo brojne europske i svjetske medalje“, istaknuo je na početku razgovora predsjednik VK Cavtat Zoran Čagalj.

„Naša prva ekipa broji petnaest seniora. Uzraste dijelimo na nade – djecu uzrasta 2009. godište i mlađe; i na mlađe nade – djecu uzrasta 2010. i mlađe godište, koji su se plasirali na završnicu prvenstva Kupa Hrvatske. Jedni idu idućeg tjedna, putuju na natjecanje u Split i na Korčulu. Očekujemo dobre rezultate“, kazao nam je Čagalj, koji je istaknuo da se s djecom radi tijekom cijele godine.

„I dok smo ljeti na plivalištu u Cavtatu, zimi treninge održavamo na Jugovu bazenu u Gružu. Zbog putovanja u grad zimi padne broj djece na treninzima, ostane njih četrdeset do pedeset, no tu oni koji su, da tako kažem, zagrizli za vaterpolo“, kazao nam je jedan od trenera VK Cavtat, koji dodaje kako su financije uvijek problem.

„S djecom se ozbiljno radi, a drago nam je da su zainteresirana. Većina djece dolazi iz Cavtata, ima ih nešto i iz ostatka Konavala, neki čak na treninge dolaze iz Molunta. S obzirom na broj ljudi koji živi na području Konavle, broj zainteresirane djece uistinu je velik“.

Čagalj dodaje kako su mlađe generacije već polučile novim sportskim talentima, kojima se smiješi uspješna profesionalna karijera, među kojima su Balić, Glavinić te Burđelez.

Iako se prva momčad VK Cavtat inače natječe u 2. ligi, Čagalj ističe da se zbog pandemije covid-19, ovo, a ni proteklo ljeto nisu natjecali, što ne znači da se susreti nisu odigravali.

„Igrali smo revijalnu utakmicu protiv Gusara u Mlinima, povodom njihove 70. obljetnice, a održavaju se i juniorske prijateljske utakmice protiv Juga“.

Osim vaterpolo treninga, koji se svakodnevno odvijaju u čak dva termina, VK Cavtat održava i školu plivanja, a ovo su ljeto obučili dvadesetak neplivača.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here