Ranka Dragičevića, bračkog pustolova kojeg pamtimo kao mladića koji pomiče planine kako bi pomogao drugima, večeras imamo priliku upoznati i s njime se družiti na Grudi, u prostorima Matice hrvatske, od 20 sati kada počinje promocija njegove knjige “Srcem kroz planine”.

Planine su „teren“ na kojem je Dragičević, udružen s još jednim otočkim avanturistom – Danijelom Lončarom, punih 49 dana u proljeće prošle godine krotio 1100 kilometara staze Via Adriatica, a njihova je pustolovina izrodila velik humanitarni pothvat kojem je cilj bio prikupiti novac za Udrugu roditelja djece s teškoćama u razvoju „Brački pupoljci“ – piše Poslovni dnevnik.

Kako bi djeci sa svog otoka osigurali besplatne terapije koje tim mališanima doslovce život znače, Ranko i Danijel su pješačili od istarskog rta Kamenjak do rta Oštra na Prevlaci i tako kroz humanitarnu akciju „1100 kilometara za 1100 terapija” prikupili 169.800 kuna, čime je osigurano čak 1700 besplatnih terapija.

-Već sam kao mladić želio pisati, no ubrzo sam shvatio da nisam dobar u izmišljanju priča, moram vlastitim životom iskusiti avanturu kako bih ju pretočio u knjigu. Primijetio sam i kako priča može oživjeti tek onda kada ima jedan ključan faktor, a to su ljudi. Prije prvog koraka na ruti Via Adriatica u sklopu humanitarne akcije  „1100 kilometara za 1100 terapija”, mislio sam da će me najviše fascinirati prirodne ljepote Hrvatske – i jesu, no ispalo je da su najveći dojam na mene ostavili pojedinci. Čovjek za čovjeka, čovjek za djecu, djeca za ispunjenje čovjekova srca – to je misao vodilja prožeta čitavom knjigom“, poručio je Dragičević.

Cijeli tekst o dobroti koja se nadvila nad 1100 km Ranka Dragičevića i njegovog suputnika, pročitajte OVDJE.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here