Općina Vela Luka danas slavi svoj dan, a jučer je održana svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj su dodijeljene javna priznanja, kao i nagrada za životno djelo te plakete najuspješnijim sportašima Vele Luke.

Najuspješniji sportaš Vele Luke u 2021.oj godini je treil trkač Leo Zlokić, najbolja sportašica Ena Prižmić, kadetkinja taekwondo kluba Forteca iz Korčule. Najuspješnija sportska posada je dvojac na pariće VK Ošjak junior Nikola Šeparović i Vito Prižmić.

Javno priznanje za pojedinačno postignuće u 2021. dodijeljeno je književnici Antoneli Marušić za publiciranje romana Moja dota, na temu djetinjstva u Veloj Luci.

Javno priznanje za kolektivno postignuće, dodjeljuje su udruzi Miki trasi za organizaciju prvog otočnog festivala djeteta Mala Vela Luka.

Javno priznanje za dugogodišnje javno djelovanje pravnim osobama, za najmanje 20 godina kontinuiranog rada dodjeljuje se FD Kumpanija Vela Luka. Javno priznanje za životno djelo, golubica Vela Luka, dobio je Ante Dragojević Beže, za njegov doprinos razvoju gospodarstva i društvenog života u Veloj Luci.

Načelnica Katarina Gugić tom se prigodom podsjetila na projekte koji su u Veloj Luci ostvareni u protekloj godini, na one koji su u tijeku, te na projekte koji su u planu. Svim Luškama i Lučanima, ali i svima onima koji Velu Luku nose u svome srcu, čestitala je Dan Općine i blagdan sv.Josipa, nebeskog zaštitnika Općine.

Uz čestitku svim stanovnicima Vele Luke, zamjenik župana Joško Cebalo istaknuo je da najveće projekte na području ove općine vode upravo Dubrovačko-neretvanska županija i županijske ustanove i tvrtke.

-Jedan od prioriteta ove županije svakako je povezivanje otoka. U tom smislu, razvijamo velike projekte lučke infrastrukture, od kojih je jedan i ovdje u Veloj Luci. Riječ je o izgradnji Pomorsko-putničkog terminala vrijednog više od 90 milijuna kuna. Što se tiče našeg otoka, moram istaknuti i projekt nove luke Polačište za koji ćemo uskoro potpisati ugovor s izvođačem radova te luku Perna na Pelješcu usporedno s kojom se razvija i projekt zaobilaznice Orebića. Dubrovačko-neretvanska županija ulaže i u odgojno-obrazovne institucije te one zdravstvene na području Vele Luke- kazao je zamjenik Cebalo te najavio projekt rekonstrukcije i obnove Specijalne bolnice Kalos.

Sjednici su nazočili i brojni gosti, među kojima izaslanik predsjednika republike Hrvatske Zorana Milanovića, ujedno gradonačelnik grada Ploče, Mišo Krstičević, potpredsjednica Hrvatskog Sabora i saborska zastupnica Sabina Glasovac, zamjenik župana DNŽ Joško Cebalo, gradonačelnica grada Korčule Nika Sirić Marojević, gradonačelnica grada Zlatara, Jasenka Augustum Pentek, graonačelnik grada Jatrebarskog Zvonimir Novosel, trogirski gradonačelnik Ante Bilić, gradonačelnik Cresa Marin Gregurević, gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović, gradonačelnik grada Vrbovca Denis Kralj, gradonačelnik grada Kastva Matej Mostarac. Sjednici su nazočili i načelnica Lumbarde Marija Klisura, načelnik općine Blato Ante Šeparović, načelnik općine Smokvica Kuzma Tomašić, načelnik općine Jelsa Nikša Peronja, načelnik općine Gradac Matko Burić, i brojni drugi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here