Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sastao se danas, na službenom prijemu, s veleposlanikom Republike Armenije Ashotom Hovakimianijem, zajedno sa zamjenicom Jelkom Tepšić, pročelnicom Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinkom Raguž te predsjednikom Gradskog vijeća Markom Potrebicom.

Armenski veleposlanik u Dubrovniku boravi povodom Feste svetoga Vlaha, koji, kako je rekao, predstavlja duhovnu vezu Armenaca i Dubrovnika, zbog svog armenskog podrijetla. Gradonačelnik Franković i ovom mu je prigodom izrazio dobrodošlicu te zahvalio što predano radi na očuvanju veze Dubrovnika s domovinom našeg zaštitnika svetoga Vlaha.

Razgovaralo se i o daljnjoj suradnji, osobito na području kulture, a veleposlanik Hovakimian uputio je poziv i za sutrašnje predstavljanje knjige „Armenia Sacra – hodočašće sakralnoj arhitekturi“ autora Miljenka Domijana, koje će se održati u 19.30 sati u Dvorana Pape Ivana Pavla II, kao dio službenog programa proslave ovogodišnje Feste.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here