Od ponedjeljka 2. svibnja HGSS stanica Orebić traga za nestalom mlađom muškom osobom, koja se udaljila iz obiteljske kuće na području Vela Luke. U potragu su uključeni članovi jedanaest HGSS stanica s područje cijele RH, te njihovi kolege iz susjedne BiH.

Zahtjevan teren, obrastao šumom i makijom te kiša koja je povremeno padala dodatno su otežavali potragu. Koriste se svi raspoloživi resursi, teren se pretražuje bespilotnim letjelicama, za nestalim tragaju i potražni psi.

Pomorska policija i HGSS spasilačkim gumenjakom pretražuju obalni pojas i obližnje otoke, traga se i noću uz upotrebu bespilotnih letjelica s termovizijskim kamerama.

Pregledani su speleološki objekti na širem području općine Vela Luka, brojni napušteni i razrušeni objekti, teren se obilazio i qvadom.

U potragu su osim članova HGSS uključeni i članovi DVD s područja otoka Korčule, pripadnici MUP-a, članovi planinarskih i lovačkih društava, obitelj, prijatelji i brojni volonteri.

-Zona potrage obuhvaća šire područje Vele Luke, okolne šume i brda, obalno područje. Ukupno je pretraženo 5 038 ha površine, a timovi su prešli 3300 km. Cijela je zona potrage višestruko pretražena, no bez rezultata. Zbog nedostatka novih tragova i saznanja, potraga se nastavlja smanjenim intenzitetom do dobivanja novih informacija. Za vikend, u potrazi očekujemo sudjelovanje većeg broja spašavatelja i potražnih timova iz ostalih stanica HGSS-a, javljaju iz stanice Orebić.

U slučaju da raspolažete informacijama o nestalom, molimo nazovite centar 112 ili HGSS stanicu Orebić na 091 7210013.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here