Veliki broj Dubrovčana okupio se večeras na prosvjedu protiv uvođenja covid potvrda u javne i državne ustanove. Nakon šetnje Stradunom okupili su se ispred gradske vijećnice gdje su zapjevali Himnu slobodi i uz pomoć svijeća ispisali “ne”. U jednom trenutku je među prosvjednicima prošao i gradonačelnik Franković kojeg su prosvjednici izviždali, a potom početi skandirati “izdaja, izdaja!”

I dok je dio prosvjednika najprije prošetao Stradunom sa svijećama u rukama, ostatak se ispred gradske vijećnice. Među prosvjednicima je bilo i mnogo roditelja s djecom, a prema onome što smo imali priliku vidjeti nitko nije nosio zaštitu masku niti se pridržavao razmaka. .

Prosvjednici su ispred gradske vijećnice zapjevali Himnu slobodi, nakon čega se među okupljenima prolomio pljesak te pomoću svijeća ispisali riječ “ne”.

Prosvjednici su se potom prošetali do palače Ranjina, sjedišta Županije gdje su tako svijećama ispitali riječ “ne”.

U jednom trenutku je među prosvjednica prošetao i gradonačelnik Mato Franković, kojeg su prosvjednici prvo izviždali, a potom i skandirali “izdaja”.

Podsjetimo, u brojnim hrvatskim gradovima proteklim večeri održali su se prosvjedi protiv uvođenja covid-potvrda u javne i državne službe. Mjera se odnosi na sve zaposlene, ali i na građane prilikom ulaska u navedene ustanove. Navedena mjera na snagu stupa u ponedjeljka, 15. listopada.

Prosvjed protiv uvodenja covid potvrda

Posted by Dubrovniknet Hr on Thursday, November 11, 2021

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here