Pero Vićan, predsjednik NO tvrtke “Sanitat” poslao je otvoreno pismo Niku Kapetaniću, očito isprovociran njegovom ostavkom u Nadzornom odboru. U otvorenom pismu je napisao:

Gospodine Kapetanić, povodom tvoje lažne ostavke u NO Sanitat, obraćam se javnosti, a i tebi na znanje.

Posebnu pažnju u ovom pismu posvetit ću tvojoj borbi za Javni interes Grada, građana i Sanitata.

U ovom trenutku, ostat ću samo na dva pitanja, gdje si do savršenstva iskazao, pokazao i potvrdio brigu za Javni interes.

Za razliku od tebe i tvoje lažne ostavke iznosit ću samo činjenice, materijalne dokaze i istinu.

Kao direktor SANITAT -a koji je u vlasništvu Grada, odnosno svih građana 2010. godine sklopio si štetan Ugovor o zajmu s firmom Ragusa parking d.o.o., jedne od prevara u izgradnji i eksplikaciji Javne garaže na Ilijinom glavici.

U navedenom Ugovoru o zajmu koji je iznosio 1.800.000,00 kn, pokušaj zamisliti što se 2010. godine moglo učiniti s tolikim novcem. Ugovoreni novac se trebao vratiti najkasnije do sredine 2023. godine. Štetnost navedenog Ugovora dokazuje činjenica što je dat problematičnoj tvrtki i što Sanitat nije financijska institucija koja daje kredit, nego trgovačko komunalno Društvo.

U navedenom Ugovoru jasno piše, da će korisnik zajma tj. Ragusa parking Sanitatu dati četiri (4) bjanko zadužnice svaka po milijun kuna, koje nikada nisu dostavljene u Sanitat.

Čiji je to propust i kakva je to briga za javni interes.

Tvrdnja da se radi o sumnjivoj firmi iz ukupno problematične Javne garaže, vrlo brzo se potvrdila. Već sredinom 2013. godine je otvorena Predstečajna nagodba.

Početkom 2014. godine Trgovački sud otvara postupak radi utvrđivanja uvjeta za otvaranje stečajnog postupka.

To ti je gospodine Kapetaniću morala biti ne žuta, nego crvena lampica da zaštitiš javni novac, kao veliki borac za javni interes Grada i Sanitata. Međutim, ti si to u udobnoj fotelji direktora slučajno ili namjerno prespavao.

Dana 15. svibnja 2014. godine Sud je otvorio je Stečajni postupak i on je okončan početkom 2016. godine i firma je 22. veljače 2016. godine izbrisana iz Sudskog registra.

Gosp. Kapetaniću, zašto nisi kao direktor i Nadzorni Odbor koji je tada nadzirao rad u Sanitatu, prijavili potraživanje u Predstečajnoj nagodbi????  

Komedija, ali nažalost tragedija je u činjenici što potraživanje Sanitata nisi prijavio ni u stečajnom postupku.

Takva nebriga i ne znanje ne bi se dogodilo ni jednom polupismenom pojedincu kojem je Grad povjerio tako odgovoran posao.

Vjerojatno u trenutku, kad ti je netko nešto rekao o tome, ti podnosiš lažnu prijavu potraživanja prema Ragusa parkingu, nakon što je stečajni postupak završen i Društvo je izbrisano iz Trgovačkog registra.

Nije ti bilo jasno, da Sanitat nije mogao izvan stečajnog postupka ostvariti bilo kakvu svoju tražbinu, jer svaki student  druge godine Pravnog fakulteta to zna i Tužba je nedopuštena.

Gospodine Kapetaniću, odgovorite dubrovačkoj javnosti, meni ne trebate, jer mi je davno sve jasno, zašto ste svojom nebrigom i neznanjem direktno oštetili Građane Dubrovnika i zašto je propalo, 2010.god. 1.800.000,00 kn uvećano za kamate.

Lijepo je govorio bivši Predsjednik RH Stjepan Mesić; neka institucije rade svoj posao.

Ovdje institucije nisu radile svoj posao, pa neka njima ide na dušu.

Odgovori dubrovačkoj javnosti i građanima, koji su vlasnici Sanitata, da li je briga za Javni interes koji pokušavaš lažno istaknuti, da si osobno od Sanitata kao otpremninu uzeo u prosincu 2018.god. 598.732,74 kune.

Poštovani građani, dobro pročitajte, gospodin je u 12. mjesecu 2018.godine koštao Sanitat 598.732,74 kune. To je taj borac za javni interes.

Kad si nakon dobivanja ovako dobre otpremnine prestao biti direktor si postao si Predsjednik Nadzornog Odbora, gdje si i dalje zadržao luksuzno opremljeni ured i pravo korištenja automobila 24 sata dnevno. Ni to ti nije bilo dovoljno, nego si u sali za sastanke Sanitata svaki ponedjeljak u popodnevnim satima održavao sastanke DPDS-a.

O nekim drugim nepodopštinama i psinama iz vremena kad više nisi bio direktor, nažalost, ali ne tvoju, nego Sanitatovu kao Predsjednik Nadzornog Odbora, o tome ćemo jednom drugom prilikom.

Pozivam te, da javno izneseš točno, precizno i argumentirano da li sam ja negdje zanemario Javni interes proteklih mjeseci u Sanitatu.

Sad nekoliko riječi o borcu za javni interes u DPDS-u.

DPDS si danas doveo svojim neznanjem, da kao Udruga posluje kao profitna pravna osoba.

Grupa koja je željela posjetiti Samostan u Pridvorju nije to mogla učiniti, jer se tvojom samovoljom ključ nalazi u tvome špagu.

Obnovio si i upucao ogromne novce u Ugostiteljski objekt preko puta Samostana koji se iznajmio za mjesečnu siću, pa će trebati nekoliko stotina godina da bi se vratio uloženi novac.

Vi kolege, gradski vijećnici, koji komentirate lažnu ostavku gosp. Kapetanića zaista malo znate.

Pojedinci ste, na žalost voljom građana zalutali u Gradsko vijeće, pa pokušajte suspregnuti Vašu mržnju i nesnošljivost.

Na kraju gospodine Kapetaniću, ti nisi nikakav borac, ni zaštitnik javnog interesa, nego si borac za osobne privilegije.

To je zakonito, legalno i legitimno, ali si to trebao ostvarivati u privatnom sektoru, a ne iz dobro plaćene, privilegirane i udobne fotelje direktora Gradske firme, koja je vlasništvo svih građana, kao i svi objekti kojima upravlja DPDS.

Voliš biti konzervator, povjesničar, restaurator, arhitekta i građevinar, ali na žalost, ti od svega toga ipak nisi ništa.

Gospodine Kapetaniću, ti si : “SVAČIJI KUM, A NIČIJI PRIJATELJ”.

Pero Vićan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here