Birališta za drugi krug lokalnih izbora otvorena su jutros od 7 sati. U 10 sati na biralište u dječjem vrtiću u Staroj Mokošici stigao je kandidat za gradonačelnika Mato Franković (HDZ) sa suprugom Nikolinom. U 11 sati u Domu kulture u Malom Zatonu glasao je i drugi kandidat za gradonačelnika, Pero Vićan (DDS) u pratnji kćeri Ivane.

 -Danas su izbori, festival demokracije. U drugom krugu izbora odlučujemo tko će biti gradonačelnik i kakva će nam biti budućnost u naredne četiri godine. Što veći broj sugrađana izađe to će legitimitet izabranog gradonačelnika biti veća. Ja vjerujem u svoju pobjedu međutim na sugrađanima je da odluče tko je taj – izjavio je Franković te čestitao sugrađanima Dan državnosti.

Pero Vićan očekuje oko šest posto nevažećih listića.

-Radi se o utakmici koja je počela jutros u 7 sati rezultatom 0:0. Ponosan sam jer smo vodili afirmativnu kampanju bez incidenata. Zadnji put je izlaznost mogla biti i bolja, očekujem ipak veću izlaznost ovoga puta. Prošli put je bilo tri posto, ovaj put očekujemo barem šest posto nevažećih listića. I to je dio demokracije – rekao je Vićan.

Kada je glasao okrenuo je glasački listić prema novinarima gdje se vidi kako je kao kandidata za župana zaokružio Nikolu Dobroslavića.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here